marți, 7 octombrie 2014

Tipuri de becuri

1.Becuri cu incandescenta :










Becuri cu incandescenta - sunt becurile cu filament,acest model emite o lumia calda,nivelul de luminozotate crescand de la o varianta la alta ele fiind de mai multe tipuri (15, 25, 40, 60, 75, 100, 150 W).

2.Becuri fluorescente:















Becul fluorescent -functioneaza aproape ca un neon,numai ca a fost schimbat un amanunt foarte important fata de neon.Startarul care ajuta la aprinderea neonului in cazul becului fluorescent a fost schimbat cu circite electrice mai mici.Aceste becuri costa putin mai mult fata de cele cu incandescenta,dar ca luminozitate sunt superioare,consumul de curent foarte redus di durata de viata poae ajunge pana la 7 ani.


3.BECURILE CU HALOGEN:











Becurile cu halogen-  sunt tot o becuri din categoria 
celor cu incandescenta. Diferenta consta intr-un filament de tungsten introdus intr-un tub cu un gaz inert, si ceva halogen (iod sau brom de obicei).Fata de becurile incandescente acest tip de becuri cu halogen produc o lumina foarte puternica asemanatoare cu lumina zilei.

4.BECURILE LED:(Light Emitting Diode)










BECURILE LED-Un LED permite obţinerea de lumină cu un randament foarte bun (mare parte din energia introdusă în LED va fi convertită în lumină).Consumă cu până la 90% mai puţin decât un bec clasic cu incadescenţă.Becurile LED nu conţin niciun fel de mercur toxic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu